De KAYA 25 is ontworpen voor kleinere ruimtes maar klinkt groter dan zijn voorkomen doet vermoeden. De vorm van de KAYA 25 is afgeleid van de OVAL serie, de techniek wordt gedeeld met de onverslaanbare GIYA’s. KAYA 25 is misschien wel de meest toegankelijke Vivid Audio luidspreker om kennis te maken met dit ongeëvenaarde merk èn om hernieuwd kennis te maken met uw favoriete muziek.

Een nieuwe luisterervaring

KAYA 25 is een twee-weg luidspreker met de C125D driver voor weergave van de lage- en middentonen. Met het toepassen van dezelfde techniek als bij de lage tonen drivers in de GIYA serie is de C125D driver voorzien van een zogenaamde ‘radial rare-earth magnet’ welke een zuivere, transparante weergave garandeert die ongekend is voor zijn klasse. De wetten der natuurkunde (waaraan Vivid Audio gehoorzaamt) dicteren dat voor de hogere frequenties geluid meer gefocust en direct wordt. Om hier gehoor aan te kunnen geven is de D26 tweeter gemonteerd in een flauwe kom, de waveguide, die ervoor zorgt dat de geluidsveld niet verstoord wordt.
Het resultaat is een meeslepende luisterervaring die je aandacht weet vast te houden en je in de muziek trekt. Het juiste recept om geconcentreerd te luisteren en vooral te genieten van muziek.

Slank profiel met verborgen diepte

Hoewel KAYA 25 een twee-weg systeem is profiteert deze luidspreker wel van dezelfde ‘Tapered Tube bass loading’ die ook worden gebruikt in de GIYA luidsprekers. Het verschil zit in de manier waarop de exponential absorder is verwerkt in de luidsprekervoet. Het uiterlijk van de KAYA 25 is daardoor slank en clean en maakt dat deze luidspreker in vrijwel elke setting tot zijn recht komt.

Een welkome uitbreiding in de familie

Wanneer het uiterlijk van de KAYA 25 je bekend voorkomt dan kan dat komen omdat hij wellicht herinnert aan de OVAL B1 Decade. Vivid Audio wilde altijd al proberen om de ‘absorber horn’ in de voet van de OVAL te verwerken. Een logische ontwikkeling die in de KAYA 25 werkelijkheid geworden is. Het gevolg is een lage tonen weergave die identiek is aan de KAYA 45 en KAYA 90 en de luidsprekers uit de GIYA serie. Elke noot wordt kraakhelder en vrij van kleuring weergegeven, precies zoals die gespeeld is.

Prijs

prijs: € 9.900 (Standaard kleuren piano black gloss, pearl white gloss, oyster grey matte)
Meerprijs custom finishes € 500

Meer informatie

Download de KAYA 25 Information-sheet voor alle specificaties, maten en details over de toegepaste technieken.