€ 23.998
De B1 vloerstaande luidspreker is de eerste luidspreker die Vivid ontwikkeld heeft. Daarom is de B1 Decade de luidspreker die ter ere van het 10 jarig bestaan van Vivid Audio is ontwikkeld. De Vivid Audio B1 decade is het resultaat van 10 jaar R&D en markeert de voortdurende ontwikkelingen in vooruitstrevend design en geluidskwaliteit. De vorm van deze – in een gelimiteerde oplage geproduceerde – luidspreker minimaliseert diffractie beperkt het effect van interne staande geluidsgolven wat resulteert in een zuivere klank. De composiet sandwich kast helpt bij het elimineren van trillingen. Door toepassing van de revolutionaire techniek uit de GIYA serie zijn in de B1 Decade de nieuwe drivers en filters toegepast waarmee de midden- en hoge tonen prestaties van de luidsprekers op een hoger niveau zijn gestuwd. De Limited Edition van de Vivd Audio B1 decade is het perfecte voorbeeld van vorm volgt functie.

Luidsprekers

B1 maakt gebruik van één D50 driver voor het middengebied tussen 900Hz en 4 kHz. Daarboven wordt weergegeven door de D26 tweeter, die tot 44 kHz doorgaat. Onder 900Hz gebruikt de B1 twee C125 midbass drivers. Deze bevinden zich zowel aan de voor als aan de achterkant van de kast. De Units zijn door een trekstang met elkaar verbonden. De units zijn net als alle andere drivers opgehangen in rubber “O” ringen. Volgens het principe van elkaar opheffende, tegenwerkende krachten compenseren de units elkaars kracht op de luidsprekerkast wat de neutraliteit en transparantie van het signaal ten goede komt. Het zelfde principe geldt voor de baspoorten die eveneens reactie neutraliserend werken. De kast is een carbon polyester compound, wat een grote stijfheid paart aan een gering eigen gewicht.

Crossover

Door het gebruik van innovatieve cross-overcircuits ontvangt de unit aan de achterzijde een geleidelijk afzwakkend signaal tussen 130-900 Hz. Wel ontvangen de twee bas-units hetzelfde signaal bij frequenties lager dan 130 Hz. Op 900 Hz neemt de D50 luidspreker het signaal over. Door de fysieke afstand tussen drivers daar tot het minimum te beperken, wordt een schone overgang gerealiseerd met een grote fasereinheid. Vivid Audio past een vierde orde filter toe om te zorgen voor een naadloze en symmetrisch polaire prestaties rond de wisselfrequenties.

Stand

Integraal onderdeel van de B1 behuizing is de stand, gemaakt van dezelfde carbon-polyester compound. De stand biedt een uitzonderlijk stabiele voet, die gebruik maakt van vijf spikes die langs de rand van de basis gemonteerd zijn. Aanpassing van de spikes aan voor- en achterzijde geeft de luidspreker de juiste dispersie. Met de twee zijdelingse spikes wordt dan de balans vastgezet voor maximale veiligheid.

Luisteren

Met de B1 Decade zet Vivid Audio een luidspreker neer waarin uiterst originele oplossingen voor de problemen van traditionele luidsprekers zorgen voor een neutraal en transparant geluid. Overtuig uzelf en luister naar de Vivid B1 bij één van onze dealers.


Specificaties:

3 1/2 weg systeem
Kast: Balsahout / quadraxial glass composite sandwich
Voet en standaard: carbon-polyester compound
Gevoeligheid: 89dB/1W @1M
Hoogte: 109,5 cm
Breedte: 26,5 cm
Diepte: 42 cm
Frequentiebereik: 38-33.000 Hz +/- 2 dB
Gewicht: 36 Kg