€ 15.998
De B1 vloerstaande luidspreker is de eerste luidspreker die Vivid ontwikkeld heeft. Ze maakt gebruikt van gekoppelde bas-speakers aan de voor- en achterkant, en heeft een geïntegreerde stand. In de B1 worden uitsluitend luidsprekerunits gebruikt die door Vivid Audio zelf ontwikkeld zijn. Deze units vormden het uitgangspunt voor de gehele ontwikkeling van Vivid Audio.

Luidsprekers

B1 maakt gebruik van één D50 driver voor het middengebied tussen 900Hz en 4 kHz. Daarboven wordt weergegeven door de D26 tweeter, die tot 44 kHz doorgaat. Onder 900Hz gebruikt de B1 twee C125 midbass drivers. Deze bevinden zich zowel aan de voor als aan de achterkant van de kast. De Units zijn door een trekstang met elkaar verbonden. De units zijn net als alle andere drivers opgehangen in rubber “O” ringen. Volgens het principe van elkaar opheffende, tegenwerkende krachten compenseren de units elkaars kracht op de luidsprekerkast wat de neutraliteit en transparantie van het signaal ten goede komt. Het zelfde principe geldt voor de baspoorten die eveneens reactie neutraliserend werken. De kast is een carbon polyester compound, wat een grote stijfheid paart aan een gering eigen gewicht.

Crossover

Door het gebruik van innovatieve cross-overcircuits ontvangt de unit aan de achterzijde een geleidelijk afzwakkend signaal tussen 100-900 Hz. Wel ontvangen de twee bas-units hetzelfde signaal bij frequenties lager dan 100 Hz. Op 900 Hz neemt de D50 luidspreker het signaal over. Door de fysieke afstand tussen drivers daar tot het minimum te beperken, wordt een schone overgang gerealiseerd met een grote fasereinheid. Vivid Audio past een vierde orde filter toe om te zorgen voor een naadloze en symmetrisch polaire prestaties rond de wisselfrequenties.

Stand

Integraal onderdeel van de B1 behuizing is de stand, gemaakt van dezelfde carbon-polyester compound. De stand biedt een uitzonderlijk stabiele voet, die gebruik maakt van vijf spikes die langs de rand van de basis gemonteerd zijn. Aanpassing van de spikes aan voor- en achterzijde geeft de luidspreker de juiste dispersie. Met de twee zijdelingse spikes wordt dan de balans vastgezet voor maximale veiligheid.

De gestroomlijnde staander bevat een aparte leiding voor elk van de twee sets Van den Hul kabels die de luidsprekers verbinden met de twee cross-overs die in de basis gemonteerd zijn. Vergulde WBT biwire-terminals zijn discreet gelegen aan de achterzijde van de basis om een onopvallende verbinding mogelijk maken met de luidsprekerkabels.

Luisteren

Met de B1 zet Vivid Audio een luidspreker neer waarin uiterst originele oplossingen voor de problemen van traditionele luidsprekers zorgen voor een neutraal en transparant geluid. Overtuig uzelf en luister naar de Vivid B1 bij één van onze dealers.


Specificaties:

3 1/2 weg systeem
Carbon fiber composiet behuizing
Gevoeligheid: 89dB/1W @1M
Hoogte: 109,5 cm
Breedte: 26,5 cm
Diepte: 42 cm
Frequentiebereik: 39-33.000 Hz +/- 2 dB
Gewicht: 38 Kg