€ 8.499
Luidsprekers van Vivid Audio zijn ontworpen met aandacht voor inzet in een home theater systeem. De C1 is ontworpen om te fungeren als hoogwaardige centre speaker in een volledig Vivid Audio-systeem, maar kan ook zeer succesvol geïntegreerd worden met andere merken.

Luidsprekers

De C1 is een drieweg-systeem dat gebruikmaakt van één D50 driver voor het middengebied tussen 900 Hz en 4 kHz. Daarboven wordt afgegeven aan een D26 tweeter, die tot 33 kHz doorgaat. Aan beide zijden van de midden- en hoogluidsprekers zijn twee C125 midbass drivers gemonteerd, die het gebied onder 900 Hz voor hun rekening nemen.

Bij de C1 worden de C125 luidsprekers identiek aangestuurd, zodat het horizontaal symmetrische patroon wordt behouden bij alle frequenties. Vivid Audio past een vierde orde filter toe om te zorgen voor een naadloze en symmetrisch polaire prestatie, vooral rond de twee overgangen.

Behuizing

De luidsprekerkast van de Vivid C1 is gemaakt van een carbon-polyester compound. Deze luidspreker is ontwikkeld om dienst te doen als centre speaker in een home theater systeem. Ze kan voorzien worden van een bijpassende stand (Cp). Deze draait de luidspreker iets omhoog, wat past bij de meeste situaties waarin de centre speaker gebruikt zal worden.

De stand biedt een uitzonderlijk stabiele voet, die gebruik maakt van vijf spikes die langs de rand van de basis gemonteerd zijn. Aanpassing van de spikes aan voor- en achterzijde geeft de luidspreker de juiste dispersie. Met de twee zijdelingse spikes wordt dan de balans vastgezet voor maximale veiligheid.

Luisteren

Met de C1 zet Vivid Audio een luidspreker neer waarin uiterst originele oplossingen voor de problemen van traditionele luidsprekers zorgen voor een neutraal en transparant geluid. Overtuig uzelf en luister naar de Vivid C1 bij één van onze dealers.


Specificaties:

3 1/2 weg systeem
Carbon fiber composiet behuizing
Gevoeligheid: 90 dB/1w @ 1m
Hoogte: 26,8 cm
Breedte: 75,5 cm
Diepte: 33 cm
Frequentiebereik: 49-33.000 Hz +/- 2 dB
Gewicht: 23 kg