€ 19.998
De K1 vloerstaande luidspreker is de grootste luidspreker in de Oval-serie. De K1 maakt gebruik van twee gekoppelde basspeakers aan de voor- en achterkant, en heeft een geïntegreerde stand. In de K1 worden alleen luidsprekers gebruikt die door Vivid Audio zelf ontwikkeld zijn, en waar patent op is verkregen.

Luidsprekers

K1 maakt gebruik van één D50 driver voor het middengebied tussen 900Hz en 4 kHz. Daarboven wordt afgegeven aan een D26 tweeter, die tot 33 kHz doorgaat. Onder 900Hz gebruikt de K1 vier C125 midbass drivers. Deze zijn twee aan twee gemonteerd aan de voor- en achterkant van de kast. De units zijn net als alle andere drivers opgehangen in rubberen “O” ringen. De C125’s zijn paarsgewijs door een trekstang met elkaar verbonden. Volgens het principe van elkaar opheffende, tegenwerkende krachten compenseren de units elkaars kracht op de luidsprekerkast wat de neutraliteit en transparantie van het signaal ten goede komt. Het zelfde principe geldt voor de baspoorten die eveneens reactie neutraliserend werken.

Crossover

Door het gebruik van innovatieve cross-overcircuits ontvangen de vier bas-luidsprekers hetzelfde signaal bij frequenties lager dan 100 Hz. De luidsprekers aan de achterzijde ontvangen een geleidelijk afzwakkend signaal, en alleen de bovenste bas-luidspreker wordt tot 900 Hz gebruikt. Zodoende wordt een naadloze verticale dispersie gerealiseerd. Vivid Audio past een vierde orde filter toe om te zorgen voor naadloze en symmetrisch polaire prestaties, vooral rond de overgangen.

Stand

Integraal onderdeel van de K1 behuizing is de stand, gemaakt van dezelfde carbon-polyester compound. De stand biedt een uitzonderlijk stabiele voet, die gebruik maakt van vijf spikes die langs de rand van de basis gemonteerd zijn. Aanpassing van de spikes aan voor- en achterzijde geeft de luidspreker de juiste dispersie. Met de twee zijdelingse spikes wordt dan de balans vastgezet voor maximale veiligheid.

Elke gestroomlijnde staander bevat een aparte leiding voor de Van den Hul kabel die de luidsprekers verbindt de twee cross-overs die in de basis gemonteerd zijn. Vergulde WBT biwire-terminals zijn discreet gelegen aan de achterzijde van de basis om een onopvallende verbinding mogelijk maken met de luidsprekerkabels.

Luisteren

Met de K1 zet Vivid Audio een luidspreker neer waarin uiterst originele oplossingen voor de problemen van traditionele luidsprekers zorgen voor een neutraal en transparant geluid. Overtuig uzelf en luister naar de Vivid K1 bij één van onze dealers.


Specificaties:

3 1/2 weg systeem
Carbon fiber composiet behuizing
gevoeligheid 89dB/1W @1M
Hoogte: 130cm
Breedte: 45cm
Diepte: 48cm
Frequentiebereik: 38-33.000 Hz +/- 2 dB
Gewicht: 56 kg