€ 7.998
Hoewel de V-serie alleen uit twee-weg luidsprekers bestaat, wordt de Vivid Audio filosofie ook in deze modellen gehandhaafd: perfect-pistonische zuigerwerking in het gehele frequentiespectrum.

De Vivid V serie bestaat uit 2 modellen. De V1.5 is de grotere van de twee, een vloerstaande luidspreker die ontworpen is om vrijstaand opgesteld te worden. De kleinere V1w, V1h en V1 zijn juist bedoeld om te monteren aan de wand, of te plaatsen op een bureau.

Luidsprekers

Alle V1 modellen maken gebruik maken van de C125 luidspreker met aluminium conus, om het gebied tot 3 kHz weer te geven. De luidspreker is gemonteerd in een tweetal zachte silicoonrubberen O-ringen. Deze manier van monteren zorgt ervoor dat structurele resonantie tot een minimum wordt beperkt, waardoor deze gepatenteerde unit een uitzonderlijk transparant midden weergeeft met een gearticuleerde bas.

Hoge frequenties worden behandeld door de eveneens gepatenteerde D26. Voor de Vivid V series is een aangepaste variant ontwikkeld, die in een ondiepe hoorn geplaatst is. Dit zorgt er voor dat de twee luidsprekers perfect ‘time-aligned’ zijn. Zo weet Vivid Audio zo een zeer homogeen afstraalgedrag van de twee conussen te realiseren, wat resulteert in een zeer vloeiende muziekweergave.

Behuizing

De luidsprekerkast van de Vivid V1.5 heeft een volume van 22 liter.

Integraal onderdeel van de V1.5 behuizing is de stand, gemaakt van dezelfde carbon-polyester compound. De staander biedt plaats aan een roestvrijstalen buis die uitmond in een stabiele voet. Deze voet heeft vijf spikes die langs de rand van de basis gemonteerd zijn. Aanpassing van de spikes aan voor- en achterzijde geeft de luidspreker de juiste dispersie. Met de twee zijdelingse spikes wordt dan de balans vastgezet voor maximale zekerheid.

De gestroomlijnde staander bevat een aparte leiding voor elk van de twee Van den Hul kabels die de het cross-over circuit verbinden met de vergulde WBT biwire-terminals. Deze zijn discreet gelegen aan de achterzijde van de basis om een onopvallende verbinding mogelijk maken met de luidsprekerkabels.

Luisteren

Met de V1.5 zet Vivid Audio een luidspreker neer waarin uiterst originele oplossingen voor de problemen van traditionele luidsprekers zorgen voor een neutraal en transparant geluid. Overtuig uzelf en luister naar de Vivid V1.5 bij één van onze dealers.


Specificaties:

2 weg systeem
Carbon fiber composiet behuizing
gevoeligheid 89dB/1W @1M
Hoogte: 113 cm
Breedte: 25,5 cm
Diepte: 24 cm
Frequentiebereik: 45-30.000 +/- 2 dB
Gewicht: 23 Kg
Prijs: € 7.998