€ 6.998
De Vivid V1 serie bestaat uit 2 modellen. De V1w, V1h en V1h zijn juist bedoeld om te monteren aan de wand, of te plaatsen op een bureau. De V1.5 is een vloerstaande luidspreker die ontworpen is om vrijstaand opgesteld te worden.

Luidsprekers

Alle V1 modellen maken gebruik maken van de C125 aluminium conus luidspreker om het bereik tot 3 kHz weer te geven. De luidspreker is gemonteerd in een zachte silicoonrubber O-ring. Deze verbinding zorgt ervoor dat structurele resonantie tot een minimum wordt beperkt, waardoor deze gepatenteerde luidspreker een uitzonderlijk transparant midden laat horen, samen met een gearticuleerde bas.

Hoge frequenties worden behandeld door de gepatenteerde D26. Voor de Vivid V1 is een aangepaste variant ontwikkeld, die in een ondiepe hoorn geplaatst is. Dit zorgt er voor dat de twee luidsprekers perfect ‘time-aligned’ zijn. Bovendien weet Vivid Audio zo een zeer homogeen afstraalgedrag van de twee conussen te realiseren, wat resulteert in een zeer vloeiende muziekweergave.

Behuizing

De luidsprekerkast van de Vivid V1h is gemaakt van een carbon-polyester compound. Deze luidspreker is ontwikkeld om dienst te doen als centre speaker in een home theater systeem. Ze kan voorzien worden van een bijpassende stand (Cp). Deze draait de luidspreker iets omhoog, wat past bij de meeste situaties waarin de centre speaker gebruikt zal worden.

De stand biedt een uitzonderlijk stabiele voet, die gebruik maakt van vijf spikes die langs de rand van de basis gemonteerd zijn. Aanpassing van de spikes aan voor- en achterzijde geeft de luidspreker de juiste dispersie. Met de twee zijdelingse spikes wordt dan de balans vastgezet voor maximale veiligheid.

Luisteren

Met de V1h zet Vivid Audio een luidspreker neer waarin uiterst originele oplossingen voor de problemen van traditionele luidsprekers zorgen voor een neutraal en transparant geluid. Overtuig uzelf en luister naar de Vivid V1h bij één van onze dealers.


Specificaties:

2 weg systeem
Carbon fiber composiet behuizing
Gevoeligheid: 89dB/1W @1M
Hoogte: 25,5 cm
Breedte: 63,5 cm
Diepte: 19,5 cm
Frequentiebereik: 47-30.000 Hz +/- 2 dB
Gewicht: 17 Kg