Prijs: € 6.998
Hoewel de V1-serie alleen uit twee-weg luidsprekers bestaat, wordt de Vivid Audio filosofie ook in deze modellen gehandhaafd: perfecte pistonische luidsprekerwerking in het gehele frequentiespectrum.

De Vivid V1 serie bestaat uit 2 modellen. De V1w, V1h en V1s zijn juist bedoeld om te monteren aan de wand, of te plaatsen op een bureau. De V1.5 is een vloerstaande luidspreker die ontworpen is om vrijstaand opgesteld te worden.

Luidsprekers

Alle V1 modellen maken gebruik maken van de C125 aluminium conus luidspreker om het bereik tot 3 kHz weer te geven. De luidspreker is gemonteerd in een zachte silicoonrubber O-ring. Deze verbinding zorgt ervoor dat structurele resonantie tot een minimum wordt beperkt, waardoor deze gepatenteerde luidspreker een uitzonderlijk transparant midden laat horen, samen met een gearticuleerde bas.

Hoge frequenties worden behandeld door de gepatenteerde D26. Voor de Vivid V1 is een aangepaste variant ontwikkeld, die in een ondiepe hoorn geplaatst is. Dit zorgt er voor dat de twee luidsprekers perfect ‘time-aligned’ zijn. Bovendien weet Vivid Audio zo een zeer homogeen afstraalgedrag van de twee conussen te realiseren, wat resulteert in een zeer vloeiende muziekweergave.

Behuizing

De luidsprekerkast van de Vivid V1s is gemaakt van een carbon-polyester compound. Ze is voorzien van een ingebouwde basis van hetzelfde materiaal. De Vivid V1s kan op een bureau of een meubel geplaatst worden.

Luisteren

Met de V1s zet Vivid Audio een luidspreker neer waarin uiterst originele oplossingen voor de problemen van traditionele luidsprekers zorgen voor een neutraal en transparant geluid. Overtuig uzelf en luister naar de Vivid V1s bij één van onze dealers.


Specificaties:

2 weg systeem
Carbon fiber composiet behuizing
Gevoeligheid: 89dB/1W @1M
Hoogte: 63,5 cm
Breedte: 25,5 cm
Diepte: 19,5 cm
Frequentiebereik: 47-30.000 Hz +/- 2 dB
Gewicht: 17 kg