Arcam SA30 & AVR30 vallen in de prijzen

Nieuwe ARCAM receivers

ARCAM ontvangt een toestroom van onderscheidingen, o.a. van zeer prestigieuze hifi-specialisten wereldwijd.

De SA30 is niet alleen het meest intelligente tweekanaals versterker ooit (met krachtige G Klasse-versterking) maar heeft ook Dirac Live-ruimtecorrectietechnologie en digitale muziekstreaming aan boord en dat allemaal in één fraaie behuizing. De SA30 lijkt een magneet voor grote prijzen in reviews. Hi-Fi News & Record Review, bekroonde in de uitgave van juli 2020, de SA30 met “Outstanding Product” hun commentaar was: ‘zelfs bij hoge volumes blijft de SA30 volledig onder controle en vrij van vervorming’. Bij de AVTech Awards – een samenkomst van de zustertitels Home Cinema Choice, Hi-Fi Choice en Hi-Fi News & Record Review, ontving de SA30 de titel beste versterker van het jaar 2020/21. Hi-Fi + was het daarmee eens en koos de SA30 als zijn “2020 Integrated Amplifier of the Year” tot £ 10.000 en beschreef het als ‘a thrillingly direct and communicative device’.

 

De ARCAM SA30 levert een ‘soepele, open en gedetailleerde presentatie’ en ‘uitgebreide connectiviteit’ zei What Hi-Fi? in zijn gepassioneerde vijfsterrenrecensie. Terwijl Gramophone Magazine in zijn 2020-recensie van het jaar de SA30 opmerkte als ‘een waardige opvolger van ARCAM’s enorme Klasse G-ontwerpen van de afgelopen jaren’. AVForums verkoos de SA30 uit als Beste All-in-One Hi-Fi product in de categorie beste Hi-Fi-producten 2020-2020 Editor’s Choice Awards. Ze voegde eraan toe: ‘dit is een uitstekend product’ een combinatie van een geweldige versterker en decodering met uitgebreide connectiviteit en het extra voordeel van Dirac Live om het te kalibreren in elke ruimte waarin je het plaatst ‘. De ongelooflijke prestatie van de SA30 ging door toen hij werd bekroond met de EISA Best Buy Amplifier 2020-2021, waarbij EISA (European Image and Sound Association) de door G-klasse aangedreven en streaming-uitgeruste SA30 erkende als een van ARCAM’s ‘meest significante product evoluties ooit binnen de geïntegreerde stereoversterkers’.

 

En als het op prijzen aankomt, is de ARCAM AVR30 even magnetisch als zijn tweekanaals broer of zus. AVForums erkende de AVR30 in zijn Best Home AV Products 2020 – Editor’s Choice Awards, met de titel; Beste AV-receiver van £ 4.000 tot £ 10.000, en zei: ‘deze “POWER” AV-receiver levert waanzinnige niveaus vergelijkbaar met systemen die drie keer de prijs zijn’. Pursuit Perfect System selecteerde de AVR30 als een opvallend goed product in de Best of 2020-awards. StereoNET was net zo gecharmeerd van de AVR30 als zijn collega’s en doopte hem tot Beste AV-receiver in de categorie Product of the Year Awards 2020, ze verklaarde dat de ‘G klasse krachtpatser’ ‘superflexibel, netjes gestileerd en geweldig klinkend’ is. Home Cinema Choice bekroond de AVR30 Best Buy-status – ‘de AVR30 tilt het AV-receiverconcept naar een hoger niveau’ was het oordeel van die recensie – waarbij de ARCAM een algemeen oordeel van maximaal 5/5 in de wacht sleepte!