VIVID audio

Vivid audio

Vivid Audio is fabrikant van innovatieve, toonaangevende, high-end luidsprekers. In hun producten hoort u de compromisloze ontwerpbenadering terug. Vivd luidsprekers realiseren een niet te vergeten luisterervaring door het gebruik van zelfontwikkelde én geproduceerde luidsprekers, filters en luidsprekerkasten. Daarmee hoort Vivid bij een zeer selecte groep van fabrikanten. Het oog wordt ook niet vergeten: elke kast is uitgevoerd in een luxe metaal- of parelmoerlak, die met de hand wordt gepolitoerd om de diepe glans echt te laten schitteren.

Laurence Dickie en de Nautilus

Vivid Audio is in de vroege jaren 2000 opgericht door Philip Guttentag (marketing & sales) en Laurence Dickie (research & development). Al snel na het oprichten van Vivid Audio hebben zij in een korte periode verschillende prijswinnende luidsprekers ontworpen. Laurence Dickie is ook de ontwerper van de roemruchte B&W Nautilus luidspreker. Hij leidt nu een enthousiast R&D-team, dat de bij de Nautilus opgedane ervaring combineert met actuele kennis om te komen tot de Vivid luidsprekers. Lees hier meer over de ontwerpfilosofie van Vivid Audio.

Unieke luidsprekers en behuizingen

Tijdens het ontwerpen van de eerste Vivid Audio luidspreker bleek geen enkele bestaande luidsprekereenheid te voldoen aan de eisen die Laurence Dickie stelde. Zo ontstonden de D26 tweeter, de D50 upper midrange driver, en de C125 bas-midrange driver. Deze gepatenteerde drivers zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun conus, die gemaakt is van een aluminiumlegering.

Om de bas van de Giya luidspreker nog meer autoriteit en diepgang te geven, is een nieuwe bas-speaker ontwikkeld, de C205. De Giya gebruikt er 2, die zijdelings geplaatst zijn.

Als gevolg van het muzieksignaal zal de poort van een luidspreker afwisselend een inkomende en een uitgaande luchtstroom doorlaten. Deze luchtstromen veroorzaken een kleine reactie van de luidsprekerkast, vergelijkbaar met een raket, die in de tegenovergestelde richting van z’n uitlaatgassen beweegt.

Vivid past speciaal afgestemde poorten toe, die zodanig zijn afgesteld, dat ze elkaar dempen, waardoor reacties van de luidsprekerkast voorkomen worden.

https://vividaudio.com/

Kaya serie

KAYA luidsprekers zijn onmiskenbaar Vivid Audio. Met hun gewelfde profiel, gepatenteerde technologie en de, vrij van resonanties en kleuring, weergaloze geluidsweergave. Het gaat alleen maar om de muziek en niets anders. Een stille revolutie? Ja. De gladde strakke lijnen van de luidsprekers, de gedetailleerde gerichte geluidsweergave die je de muziek inzuigt en je aandacht vasthoudt. Easy living en een verrijking voor het leven.

Authentiek

De Kaya serie heeft de authentieke Vivid Audio luisterervaring. Een evolutie die voortborduurt op alles wat Vivid Audio tot die bijzondere ervaring maakt. De slanke, compacte behuizingen zijn ontworpen om op te gaan in de ruimte in plaats van deze als statement te domineren.
De plaatsing van de tweeter en mid-range driver zorgt voor een meer directioneel geluid waardoor de luisteraar als het ware de muziek wordt ingezogen om te kunnen genieten van elk detail in het zuivere geluidsveld.

Vormgeving

KAYA is de eerste serie die is ontwikkeld in samenwerking met industrieel ontwerpers Matt Longbottom en Christoph Hermann. Voor hen was KAYA de perfecte ontwerp uitdaging om een ontwerp te maken dat de kern van Vivid Audio’s filosofie waarborgt – klank bepaalt de vorm – maar dat voor de hele serie ook toegankelijk is. Matt’s ervaring met meubel ontwerp en daarmee het snijvlak van mens en product komt bij KAYA perfect samen.
Chris Hermann heeft zijn ervaring op het gebied van generatief ontwerp toegepast op de luidspreker roosters om optimale geluidsweergave te garanderen. Het resultaat van hun samenwerking is een prachtig vormgegeven serie luidsprekers.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

De KAYA 25 is ontworpen voor kleinere ruimtes maar klinkt groter dan zijn voorkomen doet vermoeden. De vorm van de KAYA 25 is afgeleid van de OVAL serie, de techniek wordt gedeeld met de onverslaanbare GIYA’s. KAYA 25 is misschien wel de meest toegankelijke Vivid Audio luidspreker om kennis te maken met dit ongeëvenaarde merk èn om hernieuwd kennis te maken met uw favoriete muziek.

Een nieuwe luisterervaring

KAYA 25 is een twee-weg luidspreker met de C125D driver voor weergave van de lage- en middentonen. Met het toepassen van dezelfde techniek als bij de lage tonen drivers in de GIYA serie is de C125D driver voorzien van een zogenaamde ‘radial rare-earth magnet’ welke een zuivere, transparante weergave garandeert die ongekend is voor zijn klasse. De wetten der natuurkunde (waaraan Vivid Audio gehoorzaamt) dicteren dat voor de hogere frequenties geluid meer gefocust en direct wordt. Om hier gehoor aan te kunnen geven is de D26 tweeter gemonteerd in een flauwe kom, de waveguide, die ervoor zorgt dat de geluidsveld niet verstoord wordt.
Het resultaat is een meeslepende luisterervaring die je aandacht weet vast te houden en je in de muziek trekt. Het juiste recept om geconcentreerd te luisteren en vooral te genieten van muziek.

Slank profiel met verborgen diepte

Hoewel KAYA 25 een twee-weg systeem is profiteert deze luidspreker wel van dezelfde ‘Tapered Tube bass loading’ die ook worden gebruikt in de GIYA luidsprekers. Het verschil zit in de manier waarop de exponential absorder is verwerkt in de luidsprekervoet. Het uiterlijk van de KAYA 25 is daardoor slank en clean en maakt dat deze luidspreker in vrijwel elke setting tot zijn recht komt.

Een welkome uitbreiding in de familie

Wanneer het uiterlijk van de KAYA 25 je bekend voorkomt dan kan dat komen omdat hij wellicht herinnert aan de OVAL B1 Decade. Vivid Audio wilde altijd al proberen om de ‘absorber horn’ in de voet van de OVAL te verwerken. Een logische ontwikkeling die in de KAYA 25 werkelijkheid geworden is. Het gevolg is een lage tonen weergave die identiek is aan de KAYA 45 en KAYA 90 en de luidsprekers uit de GIYA serie. Elke noot wordt kraakhelder en vrij van kleuring weergegeven, precies zoals die gespeeld is.

Meer informatie

Download de KAYA 25 Information-sheet voor alle specificaties, maten en details over de toegepaste technieken.

Eén van de duidelijkste kenmerken van Vivid Audio luidsprekers is de indrukwekkende weergave van lage tonen. Strak, diep en vrij van kleuring. Alles perfect gescheiden en te onderscheiden. En dat is waar het om gaat. Want zoals Debussy (mogelijk) heeft gezegd: “Muziek is de ruimte tussen de noten”. De heldere weergave is het resultaat van de door Vivid Audio gepatenteerde ‘absorber horn’ die resonanties en kleuring elimineert. In de GIYA serie is die zichtbaar in de vorm van de ‘krul’ bovenaan de behuizing, in de KAYA 45 is hetzelfde principe toegepast, maar dan teruggevouwen op zichzelf in de behuizing. De extreem goede geluidsweergave die zo kenmerkend is voor alle Vivid Audio luidsprekers is op deze manier behouden met een luidspreker die kwa uiterlijk minder extreem is.

Een positieve ontwikkeling

De KAYA 45 is een directe afstammeling van de GIYA luidsprekers en deelt veel van de technologie. Zoals bijvoorbeeld de ‘Super Flux Magnets’ in de driver units. Deze radiale mageneten hebben van nature een groot gat in het midden waardoor geluid naatuurlijk van het diafragma in de absorber kan afstromen, vrij van resonanties en reflecties. In tegenstelling tot de GIYA serie is deze techniek bij de KAYA niet alleen op de bass-drivers toegepast, maar ook de mid-range drivers. Daardoor wordt vervorming verminderd en verbeteren de prestaties in de hogere frequenties.

Vorm volgt functie

KAYA 45 vult met gemak een grote ruimte met geluid. Vergeleken met de 4-weg GIYA is het geluidsveld iets directer. Dit is inherent aan een 3-weg luidspreker waarbij de tweeter meer naar voren is gericht dan zijwaarts. Het geluidsbeeld is daardoor meer gefocust en leent zich uitstekend voor geconcentreerd luisteren, maar biedt ook een voordeel bij toepassing in home-theater systemen waar de preciese plaatsing van de weergave bron een belangrijk element is voor de totale beleving.

Meer informatie

Download de KAYA 45 Information-sheet voor alle specificaties, maten en details over de toegepaste technieken.

Het topmodel uit de KAYA serie speelt moeiteloos, krachtig en met een focus op de weergave die je direct verbindt met de muziek. Deze 3-weg vloerstaande luidspreker is ontworpen met de beste audio technologie die Vivid Audio te bieden heeft gevat in een slanke behuizing die makkelijk te plaatsen is en een genot om naar te luisteren.

Van goede komaf

Alle KAYA luidsprekers delen hun DNA met de GIYA luidsprekers. Dat is zichtbaar als je kijkt naar het gewelfde contour van de behuizing, maar het zijn je oren die onmiskenbaar de overeenkomst met de GIYA’s zullen herkennen.

De KAYA 90 heet zo vanwege de inhoud van de behuizing: 90 liter. Gecombineerd met de vier gepatenteerde reaction-cancelling drivers en Tapered Tube loading – dezelfde techniek die ook is toegepast in de GIYA’s – geeft dit de KAYA 90 de verbazingwekkende helderheid en articulatie in de weergave van lage tonen.

Meer informatie

Download de KAYA 90 Information-sheet voor alle specificaties, maten en details over de toegepaste technieken.

Giya serie

De vorm van elke Vivid Audio GIYA luidspreker is bepaald door bewezen akoestische principes tot in het extreme door te voeren, zonder rekening te houden met conventionele wijsheid en gewone kastbouwtechniek. Elk element van het ontwerp is diepgaand onderzocht, van de gepatenteerde handgebouwde luidsprekers tot de geavanceerde composiet behuizing, waarin resonanties en reflecties meedogenloos uitgeschakeld worden.

Als trots symbool van onze Afrikaanse wortels, en om de bijzonderheid van ons nieuwste ontwerp te onderstrepen, kozen we de naam Giya, afgeleid van een klassieke Zulu-dans. In de opvallende schelpachtige verschijning is een uitzonderlijk niveau van aandacht voor techniek en akoestische verfijning bereikt, zoals u van Vivid Audio mag verwachten.

Een revolutionair ontwerp

De vorm van de Giya is bepaald door bewezen akoestische principes tot in het extreme door te voeren, zonder rekening te houden met conventionele wijsheid en gewone kastbouwtechniek. Elk element van het ontwerp is diepgaand onderzocht, van de gepatenteerde handgebouwde luidsprekers tot de geavanceerde composiet behuizing, waarin resonanties en reflecties meedogenloos uitgeschakeld worden.

Taps toelopende dempers

Laurence Dickie past taps toelopende buizen toe als demper bij het elimineren van resonanties en reflecties in de luidsprekerbehuizingen. In de Giya wordt dit niet alleen bij de hoge en middentoners toegepast, maar ook bij de lage frequenties. Deze is zichtbaar in de opvallende rol bovenop het systeem. Maar het verhaal stopt niet hier. De combinatie van de absorberende taps toelopende buis met een aantal afgestemde poorten maakt het Giya-ontwerp pas echt uniek.

Luidsprekers

Tijdens het ontwerpen van de eerste Vivid Audio luidspreker bleek geen enkele bestaande luidsprekereenheid te voldoen aan de eisen die Laurence Dickie stelde. Zo ontstonden de D26 tweeter, de D50 upper midrange driver, en de C125 bas-midrange driver. Deze gepatenteerde drivers zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun conus, die gemaakt is van een aluminiumlegering.

Om de bas van de Giya luidspreker nog meer autoriteit en diepgang te geven, is een nieuwe bas-speaker ontwikkeld, de C205. De Giya gebruikt er 2, die zijdelings geplaatst zijn.

Afgestemde poorten

Als gevolg van het muzieksignaal zal de poort van een luidspreker afwisselend een inkomende en een uitgaande luchtstroom doorlaten. Deze luchtstromen veroorzaken een kleine reactie van de luidsprekerkast, vergelijkbaar met een raket, die in de tegenovergestelde richting van z’n uitlaatgassen beweegt.

Vivid past speciaal afgestemde poorten toe, die zodanig zijn afgesteld, dat ze elkaar dempen, waardoor reacties van de luidsprekerkast voorkomen worden.

Geen resonanties en reflecties

In de Giya komen de gepatenteerde technieken terug die Vivid Audio heeft ontwikkeld ter eliminatie van vrijwel alle interne resonanties en reflecties. Kast, poorten en luidsprekers zijn zo in staat een verregaand neutraal en transparant geluidsbeeld neer te zetten. Met plezier introduceren wij u ons nieuwste Vivid Audio ontwerp, de G2

Giya. Luister ernaar bij één van onze dealers.

Als trots symbool van onze Afrikaanse wortels, en om de bijzonderheid van ons nieuwste ontwerp te onderstrepen, kozen we de naam Giya, afgeleid van een klassieke Zulu-dans. In de opvallende schelpachtige verschijning is een uitzonderlijk niveau van aandacht voor techniek en akoestische verfijning bereikt, zoals u van Vivid Audio mag verwachten.

Een revolutionair ontwerp

De vorm van de Giya is bepaald door bewezen akoestische principes tot in het extreme door te voeren, zonder rekening te houden met conventionele wijsheid en gewone kastbouwtechniek. Elk element van het ontwerp is diepgaand onderzocht, van de gepatenteerde handgebouwde luidsprekers tot de geavanceerde composiet behuizing, waarin resonanties en reflecties meedogenloos uitgeschakeld worden.

Taps toelopende dempers

Laurence Dickie past taps toelopende buizen toe als demper bij het elimineren van resonanties en reflecties in de luidsprekerbehuizingen. In de Giya wordt dit niet alleen bij de hoge en middentoners toegepast, maar ook bij de lage frequenties. Deze is zichtbaar in de opvallende rol bovenop het systeem. Maar het verhaal stopt niet hier. De combinatie van de absorberende taps toelopende buis met een aantal afgestemde poorten maakt het Giya-ontwerp pas echt uniek.

Luidsprekers

Tijdens het ontwerpen van de eerste Vivid Audio luidspreker bleek geen enkele bestaande luidsprekereenheid te voldoen aan de eisen die Laurence Dickie stelde. Zo ontstonden de D26 tweeter, de D50 upper midrange driver, en de C125 bas-midrange driver. Deze gepatenteerde drivers zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun conus, die gemaakt is van een aluminiumlegering.

Om de bas van de Giya luidspreker nog meer autoriteit en diepgang te geven, is een nieuwe bas-speaker ontwikkeld, de C205. De Giya gebruikt er 2, die zijdelings geplaatst zijn.

Afgestemde poorten

Als gevolg van het muzieksignaal zal de poort van een luidspreker afwisselend een inkomende en een uitgaande luchtstroom doorlaten. Deze luchtstromen veroorzaken een kleine reactie van de luidsprekerkast, vergelijkbaar met een raket, die in de tegenovergestelde richting van z’n uitlaatgassen beweegt.

Vivid past speciaal afgestemde poorten toe, die zodanig zijn afgesteld, dat ze elkaar dempen, waardoor reacties van de luidsprekerkast voorkomen worden.

Geen resonanties en reflecties

In de Giya komen de gepatenteerde technieken terug die Vivid Audio heeft ontwikkeld ter eliminatie van vrijwel alle interne resonanties en reflecties. Kast, poorten en luidsprekers zijn zo in staat een verregaand neutraal en transparant geluidsbeeld neer te zetten. Met plezier introduceren wij u ons nieuwste Vivid Audio ontwerp, de G2

Giya. Luister ernaar bij één van onze dealers.

Als trots symbool van onze Afrikaanse wortels, en om de bijzonderheid van ons nieuwste ontwerp te onderstrepen, kozen we de naam Giya, afgeleid van een klassieke Zulu-dans. In de opvallende schelpachtige verschijning is een uitzonderlijk niveau van aandacht voor techniek en akoestische verfijning bereikt, zoals u van Vivid Audio mag verwachten.

Een revolutionair ontwerp

De vorm van de Giya is bepaald door bewezen akoestische principes tot in het extreme door te voeren, zonder rekening te houden met conventionele wijsheid en gewone kastbouwtechniek. Elk element van het ontwerp is diepgaand onderzocht, van de gepatenteerde handgebouwde luidsprekers tot de geavanceerde composiet behuizing, waarin resonanties en reflecties meedogenloos uitgeschakeld worden.

Taps toelopende dempers

Laurence Dickie past taps toelopende buizen toe als demper bij het elimineren van resonanties en reflecties in de luidsprekerbehuizingen. In de Giya wordt dit niet alleen bij de hoge en middentoners toegepast, maar ook bij de lage frequenties. Deze is zichtbaar in de opvallende rol bovenop het systeem. Maar het verhaal stopt niet hier. De combinatie van de absorberende taps toelopende buis met een aantal afgestemde poorten maakt het Giya-ontwerp pas echt uniek.

Luidsprekers

Tijdens het ontwerpen van de eerste Vivid Audio luidspreker bleek geen enkele bestaande luidsprekereenheid te voldoen aan de eisen die Laurence Dickie stelde. Zo ontstonden de D26 tweeter, de D50 upper midrange driver, en de C125 bas-midrange driver. Deze gepatenteerde drivers zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun conus, die gemaakt is van een aluminiumlegering.

Om de bas van de Giya luidspreker nog meer autoriteit en diepgang te geven, is een nieuwe bas-speaker ontwikkeld, de C205. De Giya gebruikt er 2, die zijdelings geplaatst zijn.

Afgestemde poorten

Als gevolg van het muzieksignaal zal de poort van een luidspreker afwisselend een inkomende en een uitgaande luchtstroom doorlaten. Deze luchtstromen veroorzaken een kleine reactie van de luidsprekerkast, vergelijkbaar met een raket, die in de tegenovergestelde richting van z’n uitlaatgassen beweegt.

Vivid past speciaal afgestemde poorten toe, die zodanig zijn afgesteld, dat ze elkaar dempen, waardoor reacties van de luidsprekerkast voorkomen worden.

Geen resonanties en reflecties

In de Giya komen de gepatenteerde technieken terug die Vivid Audio heeft ontwikkeld ter eliminatie van vrijwel alle interne resonanties en reflecties. Kast, poorten en luidsprekers zijn zo in staat een verregaand neutraal en transparant geluidsbeeld neer te zetten. Met plezier introduceren wij u ons nieuwste Vivid Audio ontwerp, de G2

Giya. Luister ernaar bij één van onze dealers.

Als trots symbool van onze Afrikaanse wortels, en om de bijzonderheid van ons nieuwste ontwerp te onderstrepen, kozen we de naam Giya, afgeleid van een klassieke Zulu-dans. In de opvallende schelpachtige verschijning is een uitzonderlijk niveau van aandacht voor techniek en akoestische verfijning bereikt, zoals u van Vivid Audio mag verwachten.

Een revolutionair ontwerp

De vorm van de Giya is bepaald door bewezen akoestische principes tot in het extreme door te voeren, zonder rekening te houden met conventionele wijsheid en gewone kastbouwtechniek. Elk element van het ontwerp is diepgaand onderzocht, van de gepatenteerde handgebouwde luidsprekers tot de geavanceerde composiet behuizing, waarin resonanties en reflecties meedogenloos uitgeschakeld worden.

Taps toelopende dempers

Laurence Dickie past taps toelopende buizen toe als demper bij het elimineren van resonanties en reflecties in de luidsprekerbehuizingen. In de Giya wordt dit niet alleen bij de hoge en middentoners toegepast, maar ook bij de lage frequenties. Deze is zichtbaar in de opvallende rol bovenop het systeem. Maar het verhaal stopt niet hier. De combinatie van de absorberende taps toelopende buis met een aantal afgestemde poorten maakt het Giya-ontwerp pas echt uniek.

Luidsprekers

Tijdens het ontwerpen van de eerste Vivid Audio luidspreker bleek geen enkele bestaande luidsprekereenheid te voldoen aan de eisen die Laurence Dickie stelde. Zo ontstonden de D26 tweeter, de D50 upper midrange driver, en de C125 bas-midrange driver. Deze gepatenteerde drivers zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun conus, die gemaakt is van een aluminiumlegering.

Om de bas van de Giya luidspreker nog meer autoriteit en diepgang te geven, is een nieuwe bas-speaker ontwikkeld, de C205. De Giya gebruikt er 2, die zijdelings geplaatst zijn.

Afgestemde poorten

Als gevolg van het muzieksignaal zal de poort van een luidspreker afwisselend een inkomende en een uitgaande luchtstroom doorlaten. Deze luchtstromen veroorzaken een kleine reactie van de luidsprekerkast, vergelijkbaar met een raket, die in de tegenovergestelde richting van z’n uitlaatgassen beweegt.

Vivid past speciaal afgestemde poorten toe, die zodanig zijn afgesteld, dat ze elkaar dempen, waardoor reacties van de luidsprekerkast voorkomen worden.

Geen resonanties en reflecties

In de Giya komen de gepatenteerde technieken terug die Vivid Audio heeft ontwikkeld ter eliminatie van vrijwel alle interne resonanties en reflecties. Kast, poorten en luidsprekers zijn zo in staat een verregaand neutraal en transparant geluidsbeeld neer te zetten. Met plezier introduceren wij u ons nieuwste Vivid Audio ontwerp, de G2

Giya. Luister ernaar bij één van onze dealers.

Prijslijst

Brochures:

VIVID AUDIO VIVID AUDIO PRESENTEERT KAYA-SERIE LUIDSPREKERS

Vivid Audio heeft vandaag in München een nieuwe luidsprekerserie gelanceerd: Vivid Kaya. Of in de woorden [...]