ARCAM

De eerste, in 1972 gebouwde Arcam versterker had een geplande productie van vijftig stuks. Het werden er dertigduizend – en de meeste A60’s spelen nog steeds! In de jaren die volgden, groeide Arcam uit tot grootste Engelse versterkerfabrikant en werd het bedrijf de grootste leverancier van versterkers en cd-spelers op hun eigen, altijd kritische thuismarkt. Tegelijkertijd exporteert Arcam naar meer dan vijftig landen. Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om topkwaliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Met dat ideaal voor ogen ontwikkelden de Engelse bouwers een voor een dergelijk gespecialiseerd bedrijf ongekend groot assortiment met apparatuur voor veeleisende muziek- en filmliefhebbers.

Arcam – ontwikkeld in eigen huis

Anders dan veel andere bedrijven in dit segment, ontwikkelt Arcam veel producten geheel in eigen huis. Zo was zij de eerste Britse producent die een cd-speler bouwde zonder gebruik te maken van componenten van derden. De afgelopen jaren heeft het ontwerpteam van Arcam ook meermaals bewezen dat functionaliteit en geluidskwaliteit prima samen kunnen gaan. De AVR surround receivers zijn hier een goed voorbeeld van, net als de gloednieuwe HDA product lijn. Beide productlijnen worden overladen met juichende recensies in de internationale audiobladen. Een van de technische kwaliteiten van Arcam is de ontwikkeling van hun G-klasse versterker techniek. Ook staan ze vooraan als het gaat om ruimte akoestiek en zijn ze een samenwerking aangegaan met het zweedse bedrijf Dirac, welke een bewezen autoriteit is op het gebied van ruimte correctie systemen. Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om audio en video beleving zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Hun credo luid dan ook:

Arcam – Bringing music and movies to life.

How to video: hoe update ik mijn nieuwe Arcam AV(R) HDA serie

LET OP: vanaf software versie V1.40 kunnen beide files (system.fw en image.swu) tegelijk op één USB stick geplaatst worden en in één keer ingeladen in de Arcam, daarmee komt deel 2 van de instructie video te vervallen. Denk aan de factory reset wanneer de update klaar is!

N.B.: vanaf V1.44 kunnen system settings en Dirac filters blijven behouden in de AV(R) serie. Let er op dat aan het einde van de update gevraagd wordt: Press OK for system reset of DIRECT om huidige settings en Dirac filters te behouden. 

Lees hier meer over updaten van de Arcam AVR HDA serie: https://www.harmanluxuryaudionews.com/2020/08/22/updating-arcam-avrs/

How to video: hoe update ik mijn nieuwe Arcam SA30 HDA serie

Berichten over Arcam

NIEUW ARCAM ST60 Music Streamer

ARCAM ST60 muziek streamer – netwerk speler dit najaar leverbaar.   Streaming Audio De NIEUWE Arcam [...]

Arcam SA30 – 5 sterren review What Hi-Fi?

5 Sterren review Arcam SA30 in de:What Hi*Fi? Verheugd met deze fantastische 5-sterrenreview voor de [...]

DE NIEUWE ARCAM AV(R) HDA RECEIVERS

ARCAM AV(R) HDA receivers dit najaar leverbaar.   De technici van Arcam zijn duidelijk druk bezig [...]

DE NIEUWE ARCAM SA30

ARCAM SA30 geïntegreerde versterker dit najaar leverbaar.   Cambridge De in Cambridge (Verenigd Koninkrijk) gevestigde [...]

ARCAM AVR INRUILACTIE

Spectaculaire inruildeal van ARCAM* De Arcam AVR lijn is een van de meest succesvolle Arcam [...]

ARCAM SA20 GEÏNTEGREERDE VERSTERKER MET DAC

Nieuwe looks, vertrouwde prestaties Door Marnix Bosman, HVT 10, oktober 2018 De introductie van een nieuwe [...]