Audeze Penrose (X)

  

Review Game Informer Magazine: Audeze NEW wireless planar magnetic gaming headset.

Voor de perfecte hoofdtelefoon om bij je nieuwe game console te gebruiken hoef je niet verder meer te zoeken dan de Audeze Penrose.

Deze nieuwe gaming headphone van Audeze combineer je met de PS5,PS4, Windows PC. Of Mac, of je kiest voor de Penrose X speciaal bedoelt voor de Xbox series X/S, Xbox one en Windows PC.

Beide zijn overigens ook te gebruiken met de Nintendo Switch en de IOS & Android apparaten.

De Planar magnetic technologie zorgt voor een opmerkelijk open en direct geluid, met een helderheid die niet te vergelijken is met zijn concurrenten en voor een zeer betaalbare prijs.

De Penrose biedt de mogelijkheid een console te verbinden en een mobiele telefoon, zodat je een telefoon gesprek kunt voeren of muziek kunt luisteren terwijl je ook je game audio blijft horen.

De demontabele microfoon is helder, precies en is zeer goed in staat om omgevingsgeluid te verminderen.

Gescheiden volume knoppen voor de hoofdtelefoon en microfoon maken het  eenvoudig om tijdens het gamen aanpassingen te kunnen doen.

De voorgevormde, memory foam gevoerde ear pads zijn zeer comfortabel, voor lang draagcomfort.

Review PC Mag.com de Editor’s choice)

De Audeze Penrose-gamingheadset is aantrekkelijk geprijsd voor € 299, en dit ondanks de luxe planar magnetische drivers welke worden gebruikt die de Audeze-headsets zo aantrekkelijk maken. Met nauwkeurige audio resolutie en een prijs die de headset toegankelijk maakt voor een breder gamer publiek, is de Audeze Penrose een eersteklas gamingheadset die een “Editor’s Choice” prijs heeft gewonnen. 
De Penrose is in de basis gemaakt als een stereoheadset. Toch kan hij gesimuleerde surroundeffecten produceren van games of apps zoals Windows Sonic voor hoofdtelefoons, Dolby Atmos voor hoofdtelefoons, DTS Sound Unbound met DTS Headphone: X of Razer THX Spatial Audio.
De eerder genoemde planar magnetic drivers van deze headset produceren een solide geluid. De basnoten en kickdrumhits in onze bas testtrack, The Knife’s ‘Silent Shout’, klinken vol en diep, zonder een vleugje vervorming, zelfs op maximaal volume niveaus.

De remake van de Game “Demon’s Souls” klinkt ook geweldig op de Penrose. Ieder detail is hoorbaar, elke willekeurige beweging of elk geluid rond mijn personage pakt hij op, waarbij de audioverwerking van de game netjes met de audio van de camera mee verschuift en een solide directionaliteit demonstreert. Het gebrul van een draak produceerde voldoende lage frequenties om je kapot te schrikken, zonder de inkomende pijlen te overstemmen. “


De Penrose is de eerste Audeze-gamingheadset die we zonder voorbehoud kunnen aanbevelen. Hoewel de Mobius en de LCD-GX op zichzelf al ongelooflijke producten zijn, maken hun hogere prijzen en bedrade aard ze veel geschikter voor audiofielen dan voor gamers. Het biedt niet de High-end audiokwaliteit van die headsets (met name de LCD-GX), maar het levert fantastische, goed uitgebalanceerde audio dankzij de magnetische vlakke drivers. De prijs aantrekkelijke van € 299, de geweldige stereoprestaties en de Bluetooth-connectiviteit van de Penrose maken het een zeer aantrekkelijk product en het verdient daarom de “Editor’s Choice-prijs”.