DE NIEUWE ARCAM SA30

ARCAM SA30 geïntegreerde versterker dit najaar leverbaar.

 

Cambridge

De in Cambridge (Verenigd Koninkrijk) gevestigde producent van premium consumenten audio producten onthult zijn meest recente ontwikkelde geïntegreerde versterker. Volledig voorzien van alle moderne technologieën en ontwikkelingen. Zo heeft de nieuwe Arcam SA30 Klasse van G versterking, AirPlay 2 en Dirac ruimtecorrectie systeem aan boord.

 

HDA Productreeks

Cambridge, Verenigd Koninkrijk, zomer 2019 – ARCAM kondigde de SA30 aan, de nieuwe geïntegreerde SA30 versterker, het nieuwe vlaggenschip van de HDA-productreeks. Ontworpen rond de G-klasse versterkingstechniek voor een onberispelijk geluid en energie efficiëntie. De nieuwe ARCAM-modellen zijn de nieuwste paradepaardjes van de fabrikant, met een uitgebreide lijst van functies, waaronder draadloze en op maat gemaakte installatievriendelijke technologieën. De toevoeging van Dirac Live, het state-of-the-art ruimte correctie systeem momenteel verkrijgbaar, helpt ervoor te zorgen dat SA30-eigenaren de allerbeste prestaties zullen ervaren die de geïntegreerde SA30 te bieden heeft. Zo is iedere SA30 met Dirac Live akoestisch te optimaliseren voor elke omgeving.

 

Klasse-G versterking

De technici van ARCAM brengen uitzonderlijke vaardigheden mee als het gaat om het toepassen van Klasse G technologie en de SA30 profiteert van deze uitmuntendheid van het ontwerpteam. Met een maximaal vermogen van 120W per kanaal op 8Ω en 220W op 4Ω. In wezen is het een hybride versterker, de SA30 maakt namelijk gebruik van pure klasse A versterking in het muzikaal meest gebruikte bereik. Bij een hogere capaciteitsvraag schakelt de versterker naadloos over naar zijn tweede voedingsrail om de grotere delen van de golfvorm aan te kunnen drijven. Het resultaat is een bedwelmende mix van geluidsvermogen en een perfectionistisch laag detailniveau.

 

Alle aansluit mogelijkheden

Met dit niveau van audio excellentie wilt u uw nieuwe ARCAM-versterker aan zoveel mogelijk bronnen kunnen aansluiten. Er zijn vijf analoge ingangen waarvan 1 voorzien van een schakelbare MM/MC phono-ingang, wat betekent dat uw versterker klaar is om een draai aan vinyl te geven, terwijl de vier digitale ingangen helpen illustreren dat dit een geïntegreerde versterker is voor de tijd – verleden, heden en toekomst.

Enthousiastelingen van de nieuwste digitale audioformaten met hoge resolutie (high-res audio) zullen blij zijn met de ondersteuning van de SA30 voor MQA (Master Quality Authenticated), zoals aangeboden door TIDAL Masters, en de mogelijkheid om hem als Roon Endpoint te gebruiken. Uitgerust met ESS Technology’s 32-bit ESS Sabre ESS9038 DAC, is alle digitale muziek zorgvuldig voorbereid op het leven in de analoge wereld.

Draadloze ondersteuning is ook paraat in deze versterker. Zo is er een naadloze werking met AirPlay 2, uPnP streaming opstellingen en apparatuur die geschikt is voor Chromecast, terwijl de SA30 met zijn HDMI ARC (audio retourkanaal) de ideale machine is om een ARC-audiosignaal van bijvoorbeeld een TV te ontvangen. Naast de ARC-ondersteuning zullen professionals die de versterker op maat installeren ongetwijfeld de uitgebreide I/P-bedieningssuite van de versterker, inclusief Control4 en Crestron-compatibiliteit, waarderen.

 

Er is meer…

Dirac Live vervolledigt de SA30 en zorgt voor de best mogelijke resultaten van de nieuwe ARCAM. Dirac Live is een geavanceerde kamercorrectiesoftware die gebruik maakt van een geavanceerde analyse van uw luidsprekers en uw luisterruimte om de algehele audioprestaties te optimaliseren. Hierbij wordt door de ruimte geïntroduceerde kleuringen verwijderd. De Dirac Live uitgeruste SA30 stelt de Arcam dealer in staat om in uw eigen huis professionele kamercorrecties uit te voeren.

 

Scott Campbell, Directeur Verkoop en Marketing bij ARCAM, zei naar aanleiding van de lancering van de ARCAM SA30: “De SA30 vertegenwoordigt het nieuwe hoogtepunt voor stereoversterking van ARCAM. Ons enorm getalenteerde ontwerpteam heeft niets aan het toeval overgelaten. Dit is klasse G-technologie gecombineerd met de nieuwste geavanceerde functies, waaronder ruimtecorrectie technologie, audio-ondersteuning met hoge resolutie (high-res audio) en aangepaste installatievoorzieningen. Ik juich hun vaardigheden toe”. De SA30 is dit najaar verkrijgbaar bij uw locale Arcam dealer.