Home Cinema

Een home cinema-systeem biedt een meeslepende film- en geluidservaring in het comfort van je eigen huis. Het idee is om de sfeer en kwaliteit van een bioscoopzaal na te bootsen, inclusief hoogwaardige audio en visuele componenten.

Het geluidssysteem in een Home Cinema is een essentieel onderdeel dat bijdraagt aan de meeslepende ervaring. Dit kan variëren van een eenvoudige soundbar tot een geavanceerd surround systeem met meerdere luidsprekers rondom de kijkruimte.

De plaatsing van de luidsprekers en de kamerakoestiek kunnen sterk beïnvloeden hoe het geluid wordt ervaren. Het gebruik van tapijten, gordijnen en akoestische panelen kan helpen om echo’s te verminderen en de geluidskwaliteit te verbeteren. Om deze potentiële problematiek voor te zijn, zijn surround receivers van ARCAM voorzien van DIRAC Live waarmee je de akoestiek van je kamer kan inmeten.

Een home cinema-systeem kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk huis, waardoor een unieke entertainmentervaring mogelijk wordt die je deelt met familie en vrienden. De sleutel tot succes is een zorgvuldige planning en het kiezen van de juiste apparatuur die past bij je ruimte en budget. Met de juiste setup kun je genieten van de magie van de bioscoop zonder je huis te verlaten.

Terrason Audio distribueert verschillende merken met producten geschikt voor gebruik in Home Cinema’s:

Het is vaak aan te raden om apparatuur te beluisteren voor de aankoop en advies in te winnen bij gespecialiseerde hifi-winkels of audioconsultants. Kijk hiervoor op onze dealer-pagina.