LANCERING AUDEZE MOBIUS, “A GAME CHANGER!”

AUDEZE MOBIUS – De beste gaming hoofdtelefoon verkrijgbaar

 

De beste ter wereld

De hoofdtelefoons van Audeze worden door zowel professionele gebruikers als consumenten geprezen vanwege de enorme muzikaliteit en het onvervormde geluid. Ook hifi-journalisten van over de gehele wereld zijn het erover eens dat Audeze bij de absolute top thuis hoort. Het merk is er nu in geslaagd hun planar magnetic transducers te verwerken in een gaming headphone. Hiermee krijgt dit genre toegang tot een technologie die tot nu toe was voorbehouden aan hoofdtelefoons in een compleet andere prijscategorie. Entree de Mobius.

 

Mobius € 399,- adviesprijs

In de Mobius vind je de ervaring van tien jaar hoofdtelefoons maken die tot de wereldtop worden gerekend. Denk aan een prijsklasse die kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Voor dit segment hoofdtelefoons wordt over het algemeen een heel ander soort onderzoek gedaan dan voor het segment dat enkele tientallen euro’s kost. We hebben het vaak over de meest verwende luisteraars, audiofielen genoemd, of professionals als opnametechnici of heel bekende DJ’s. Hoe mooi zou het nu zijn als deze kwaliteit in een hoofdtelefoon van enkele honderden euro’s terug te vinden zou zijn? Tot voor kort was dat simpelweg onmogelijk.

Audeze Technologie

De planar magnetic technologie van Audeze zorgt voor een zeer precieze en vervormingsvrije geluidsreproductie die door de standaard massageproduceerde drivers van het dynamische principe niet geëvenaard kunnen worden. Dit komt door de inherente beperkingen van dergelijke ontwerpen. Transiëntrespons is traag, de frequentierespons ongelijk. Planar transducers daarentegen hebben een hele snelle transiëntrespons en produceren een planar golffront dat resulteert in een veel natuurlijkere weergave. Audeze heeft dit principe nog eens verbeterd door de ontwikkeling van hun Fluxor magneten die tweemaal sterker zijn dan de sterkste Neodymium varianten.

Het beste voor gaming

Audeze heeft behalve hun gepatenteerde Fluxor magneten ook de beschikking over hun Uniforce diafragma’s. Ze hebben de laagste vervormingswaarden van alle hoofdtelefoons momenteel op de markt verkrijgbaar. Combineer deze technieken met hun ultra-dunne film technologie, van huis uit is ontwikkeld voor gebruik in het NASA ruimteprogramma, om een idee te krijgen hoe Audeze ertoe is gekomen om de meest krachtige en efficiënte transducers ter wereld te fabriceren. Na de ambitie de beste hoofdtelefoons ter wereld te maken, is het nu de beurt aan de volgende ambitie van Audeze; de beste gaming hoofdtelefoon ter wereld maken.

Er is meer…

Waarin verschilt een Audeze gaming hoofdtelefoon nu van een gewone Audeze hoofdtelefoon, zul je je afvragen? Ten eerste het prijsniveau. Om de gemiddelde gamer te bereiken, zal de prijs niet hoger dan 500 euro mogen zijn. Ten tweede moet de gaming hoofdtelefoon zo goed als onverwoestbaar zijn. Ten derde moet het comfort van een dusdanig hoog niveau zijn dat je urenlang een dergelijke hoofdtelefoon moet kunnen dragen. Tot slot moet de kwaliteit echt overtuigend beter zijn. Hoe anders kan je de ambitie van de beste gaming hoofdtelefoon ter wereld waarmaken? Naar onze mening is Audeze er met de Mobius glansrijk in geslaagd om aan deze vereisten te voldoen. En er is meer…

3D Audio, dus echt

Audeze is nog verder gegaan door een compleet vernieuwend element in de Mobius te verwerken; immersieve cinematische 3D audio. Een hele mond vol. Het komt erop neer dat de Mobius in staat is de kleinste bewegingen van je hoofd supersnel te volgen om een exacte geluidsbepaling mogelijk te maken. Verder wordt voor alle populaire surround sound modes volledige 3D emulatie ondersteund en vind er een anatomische calibratie plaats van de gebruiker. Voorts is volledige emulatie van een ruimte mogelijk. De Mobius optimaliseert hiermee de manier hoe je brein geluid verwerkt hetgeen resulteert in een unieke en bijzonder echte 3D ervaring.

Surround en 3D

De Mobius creëert zowel een intensieve surround sound ervaring als een zeer overtuigend 3D geluid. Te kunt wat je hoort bijna niet meer onderscheiden van echt. Dit komt onder meer omdat je binaurale signalen binnenkrijgt (Inter-Aural Time Difference en Inter-Aural Level Difference) die zeer precieze lokalisatie mogelijk maken. Er wordt zelfs rekening gehouden met reflecties afkomstig van de schouders, nek, gezicht en oren waardoor het brein geholpen wordt audio nog beter te lokaliseren. Tevens maakt de Mobius gebruik van een aanpasbaar model van de ruimte om je heen voor een nog betere 3D ervaring.

3D en techniek

Een van de grootste issues met 3D audio emulatie is de verwarring tussen voor en achter (cone of confusion). Als ITD en ILD zeer gelijksoortig zijn voor twee geluidsbronnen, maakt ons brein gebruik van kleine hoofdbewegingen, soms heel klein, om beter de plaats te kunnen bepalen. Door de introductie van head-tracking zal je veel dieper in de games betrokken raken. De Mobius volgt met 1000x per seconde je hoofdbewegingen en geeft die door aan een 3D emulatie algoritme. Head-tracking over 6 assen en een accelerometer en gyroscope over 3 assen, tilt de beleving naar een ongekend niveau.

Het is mogelijk geometrische gegevens van je hoofd in te geven zodat Mobius de 3D ervaring op maat kan maken. Verder kan je het midden van je hoofdtelefoon naar believen handmatig instellen, wat handig is als je bijvoorbeeld een spelletje in bed speelt op je tablet, een game speelt op je computer of een film kijkt op je tablet. Handmatige oplijning laat de gebruiker de 3D audio ten opzichte van het beeld zelf inregelen. Als je onderweg bent, kan je de Intelligent Auto Align modus gebruiken en Mobius veranderingen van richting zelf laten bepalen.

Met microfoon

Iedere Mobius wordt geleverd met een flexibele boom microfoon met ingebouwde ruisonderdrukking, mute/unmute functie en onafhankelijke microfoon volume-instelling voor excellente verstaanbaarheid. Schakel je over naar een one-player game? Je kunt de microfoon heel eenvoudig ontkoppelen. Overigens, wist je al dat de Mobius ook veel beter klinkt dan alle andere gaming headphones? Via Bluetooth heb je 3x zoveel bandbreedte als met andere headsets. En ook met muziek klinkt de Mobius veel beter dan dat je tot nu toe gewend was, neem dat maar van ons aan. Of beter nog; probeer het eens uit…