VIVID AUDIO VIVID AUDIO PRESENTEERT KAYA-SERIE LUIDSPREKERS

Vivid Audio Kaya 90

Vivid Audio heeft vandaag in München een nieuwe luidsprekerserie gelanceerd: Vivid Kaya. Of in de woorden van de Nederlandse importeur, Terrason: “There is life after the Oval series! Eindelijk kunnen we de langlopende geruchten bevestigen, er is een nieuwe Vivid-serie!”

Vivid Audio Kaya

De Kaya is een echte Vivid, met alle kenmerken die we van het merk gewend zijn. “Uiteraard is de Kaya-serie doordrenkt met het Vivid DNA. Alle drivers, filters en behuizingen zijn in huis ontwikkeld en gefabriceerd.” Denk ook aan de tapered tubes en een kast die op een soortgelijke manier is vervaardigd als de Giya.

Alle luidsprekers van de Zuid-Afrikaanse luidsprekerbouwer hebben bovendien de herkenbare ronde vormen. “Nature knows best” en “form follows function” zijn ook hier weer de leidende research factoren geweest bij Laurence Dickie. Ronde vormen en het opheffen van paneelresonantie dragen zorg voor het zowel optisch als akoestisch naadloos integreren in de woonomgeving. Evenwel zien ze er qua design wat minder extreem uit dan we gewend zijn, om een ruimer publiek te bekoren. Ze zijn dan ook voor het eerst door een extern designbureau getekend op basis van de akoestische aanwijzingen van Dickie zelf. 

De Kaya-lijn, die zijn naam ontleent van het Zulu-woord voor ’thuis’, bestaat in de basis uit Kaya 25, 45 en topmodel 90 en zal gepositioneerd worden tussen de Oval en de Giya. Daarnaast zijn er twee kleinere modellen beschikbaar: de S15 en C25. In principe in grijs en wit beschikbaar, maar elke tint kan. Prijzen volgen.