Kennis en ervaring

Op basis van onze kennis en jarenlange ervaring leveren we een plan, inclusief een tekening met de verdeling van audio in de cinema. Zo ontvangt u een rendering, een volledig ontwerp in 3D, waarin zichtbaar is hoe de ruimte ingedeeld gaat worden. Hierin nemen we de volledige inrichting mee. Ook wordt er een tekening gemaakt waarin de plaatsing van de speakers zichtbaar is. Alles voor een optimaal geluid!

 

Kwalitatieve producten

Wij geloven bij het ontwerpen van onze cinemas in kwaliteitsproducten. Beleving staat centraal en hier dragen onze producten bij aan. De ervaring in een thuisbioscoop begint bij producten met kwaliteit. Daarnaast is er kennis nodig voor het op de juiste manier gebruiken en afstellen van de apparatuur. Als dit niet gebeurt, vermindert dit de beleving in de thuisbioscoop.

Projectieschermen
We beschikken over kwalitatieve projectieschermen. Groot, klein, recht en curve. Verder is er de mogelijkheid voor een wit doek of een grijs doek, waarbij een grijs doek een donkerder beeld oplevert.

Bioscoopstoelen
Wij bieden diverse soorten bioscoopstoelen aan. Dit loopt van basis stoelen met een strak, eenvoudig design tot volledig custom-made stoelen. Bij het kiezen van de juiste stoel letten we op het materiaal en de vorm. Design is natuurlijk belangrijk in uw thuisbioscoop. Ook beinvloedt het meubilair in de ruimte de akoestiek. Wij selecteren daarom nauwkeurig stoelen die passen in uw ruimte. 

Software
We hebben een eigen media systeem wat ervoor zorgt dat met één druk op de knop de complete installatie opstart. De verlichting dimt, de film start. Zeer gemakkelijk in gebruik. De ultieme beleving kan beginnen! 

 

beleving

Beleving staat in een thuisbioscoop centraal. Daarom wij hebben onze eigen showroom. Voor inspiratie hebben we in onze showroom verschillende type kamers opgenomen. 

Zo beschikken we over een woonkamer met de echte cinemabeleving, een gamekamer, een mediakamer en is ook het onderscheid tussen de verschillende akoestische panelen zichtbaar in onze kamers. Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe kamer met een immense beleving. Deze kamer beschikt over een geluidsinstallatie van 11.4.6. 

U bent van harte welkom voor de MoreCinema experience waarbij u zelf een beeld krijgt van de mogelijkheden. Stap voor stap nemen we alles door en we maken een op maat gemaakt plan met bijbehorende offerte. Eventueel zelfs met rendering zodat u kunt zien hoe de ruimte visueel gaat worden.

 

aandachtspunten

Voor een optimaal geluidsresultaat moet er met verschillende aspecten rekening gehouden worden. Wat zijn aandachtspunten bij het gebruik van audio in uw ruimte?
Allereerst is de akoestiek belangrijk. De akoestiek bepaalt uiteindelijk hoe het geluid gaat klinken in uw thuisbioscoop. We beginnen met metingen om meer te weten te komen over de akoestiek in de desbetreffende ruimte. Uiteindelijk vertelt de meting ons hoe we het beste de apparatuur kunnen plaatsen en wat nog meer nodig is voor een optimale beleving.
Na de meting weten we meer over de akoestiek en kunnen we de speakers op de juiste wijze plaatsen zodat het geluid het meest tot zijn recht komt. De grootte van de speakers is belangrijk. De afmetingen van de kamer bepaalt welke type speakers geschikt zijn. Onjuiste formaten van de speakers zorgt voor een verminderde beleving.
Naast de grootte is ook de positie van de speakers belangrijk. Onderlinge afstand tussen de speakers is voor de beleving cruciaal. Voor een optimale beleving dienen de speakers juist geplaatst te worden. Is dit niet zo, gaat u dat verschil echt horen.
Een thuisbioscoop kan niet zonder een bass. Wanneer de bass goed gebruikt wordt, zal het bijdrage aan de impact van het geluid op de kijker. Toch kan de bass ook zorgen voor een laag gedreun, wanneer de bass niet onder controle is. Het gewenste resultaat is een mooie strakke bas waardoor u maximale impact krijgt. Ook bij de subwoofer is de positie van groot belang. Deze bepaalt de beleving van de bass. Een verkeerde plek voor de bass zal ervoor zorgen dat de bass gehoord wordt, waar u de bass niet wilt horen.
De zwaarte van de versterker is bepalend voor de input die wordt gegeven aan de speakers. Een te lichte versterker zorgt voor een onjuiste input en een te zware versterker kan de speakers beschadigen, zelfs zonder dat u dit zelf hoort. Met een processor kan het geluid getuned worden op de ruimte, hierdoor kunnen frequenties die u niet wilt horen, bewerkt worden waardoor het geluidseffect optimaal wordt.
Naast de speakers is het beeld natuurlijk ook van groot belang. De afstand tot het scherm in een thuisbioscoop moet goed zijn. Wanneer de kijkafstand te klein of te groot is, vermindert dit de beleving omdat het niet prettig kijkt! De verhouding van het beeld is afhankelijk van het doel waarvoor de cinema gebruikt gaat worden. De beeldverhouding van het scherm voor film is anders dan voor het scherm in bijvoorbeeld een game kamer.

Tot slot is de aansturing belangrijk. Hoe wilt u dat de cinema wordt aangestuurd? Kan uw cinema gemakkelijk bediend worden door iedereen of liggen er meerdere afstand bedieningen en is verdere instructie nodig om deze te bedienen? 
Met al deze onderdelen houden wij rekening bij het ontwerpen en bouwen van een thuisbioscoop. Met als doel dat u straks de geluiden uit een film of game ervaart, zoals het bedoeld is.

MoreCinema

 

Arkerpoort 4
3861 PS Nijkerk
Telefoon +31(0)341 – 492208
E-mail: info@moresenz.nl